Živorad Vasić

DELTA HOLDING
Potpredsednik kompanije
11070 Beograd, Vladimira Popovića 6
Tel: +381 (0)11 201 11 02

kristina.milincic@deltaholding.rs
www.deltaholding.rs

Potpredsednik kompanije Delta Holding
Od 2016. godine g. Živorad Vasić je potpredsednik Delta Holdinga, a 2017. godine postao je najmlađi regionalni direktor InterContinental Hotels Grupe. Tokom karijere koju je imao u Srbiji, g. Vasić je bio generalni direktor hotela Continental u Beogradu. Takođe je upravljao kompletnim Deltinim portfoliom
za hotelijerstvo i poslovne jedinice, a sada je regionalni direktor hotela Crowne Plaza u Beogradu i  InterContinental u Ljubljani.

U protekle tri godine bio je zadužen za process otvaranja hotela Crowne Plaza u Beogradu i  InterContinental u Ljubljani.
Živorad Vasić je srednju školu završio na Akademiji Safild, Konektikat. Na Bostonskom univerzitetu diplomirao je Hotelski  menadžment i  Finansije, na oba odseka sa statusom Magna Cum Laude. Zvanje magistra nauka stekao je odbranom magistarske teze iz oblasti ekonomskih i finansijskih indikatora u hotelijerstvu. Takođe je gostujući predavač na studijskim grupama Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Univerziteta Singidunum.
Profesionalni put u SAD vodio ga je od Bostona kroz još osam američkih gradova  i 11 hotela. Hotelijersko iskustvo sticao je radeći i rukovodeći u različitim sektorima hotela Hyatt kao jedan od najmlađih menadžera. Posle 17 godina boravka u SAD, Živorad Vasić se 2008. godine vratio u Srbiju i započeo rad u Kompaniji Delta Holding. Za samo tri meseca od povratka, u svojoj 31. godini, postaje najmlađi generalni direktor u istoriji hotela Continental, čuvenog hotela sa najbogatijom tradicijom u regionu, koji je otvoren još 1979. godine. Danas, kao menadžer sa ogromnim iskustvom u stvaranju I otvaranju hotela, g. Vasić rukovodi kompleksnim IHG hotelskim portfoliom kompanije Delta Holding, a istovremeno je zadužen za donošenje odluka za dalji regionalni razvoj IHG hotela u okviru Delte.
Živorad Vasić je takođe dva puta biran za menadžera godine u korporaciji Hyatt, 2002. i 2005. godine. Dobitnik je nagrade Menadžer godine Srpske asocijacije menadžera za 2014. godinu. Hotel Crowne Plaza je sa Živoradom Vasićem kao generalnim direktorom osvojio brojne nagrade tokom 2015. i 2016. godine.
Član je Srpske asocijacije menadžera, Srpskog poslovnog kluba  “Privrednik” i Upravnog odbora Junior Achievement Serbia.

Osim maternjeg srpskog jezika, Vasić tečno govori engleski i francuski, a trenutno uči i slovenački. Pasionirani je ljubitelj muzike, završio je srednju muzičku školu u Beogradu i svira klavir. Njegov hobi je američki fudbal.

Oženjen je, otac jednog deteta.