Priznanje Kolarčeve zadužbine za donacije za razvoj programske delatnosti Kolarca

Odlukom Odbora Zadužbine Ilije M. Kolarca naš Klub je dobitnik Plakete Kolarčeve zadužbine za izvanredne zasluge u programskoj delatnosti u 2018. godini.

U obrazloženju Odbora Zadužbine Ilije M. Kolarca navedeno je da je Klub osnovan 2002. godine na tradiciji Privrednog društva Privrednik (1898-1947) i da deluje u cilju unapređenja preduzetništva i menadžmenta u Srbiji, a njegovo društveno odgovorno ponašanje ogleda se u kontinuiranom stipendiranju najboljih đaka i studentata u Srbiji, te u vođenju i učestvovanju u akcijama pomoći institucijama koje se brinu o deci i starima. Pored toga, lokalne zajednice i institucije dobile su značajnu podršku Kluba za saniranje posledica požara i zemljotresa. Klub je organizovao i humanitarne akcije za pomoć u lečenju dece. Takođe, istaknuto je da je štampano izdanje o značaju zadužbinarstva u Srbiji, koje je Klub podržao pre skoro dve decenije, jasno ukazalo na svest o tome da napretka i razvoja u stvaranju moderne Srbije ne bi bilo bez podrške pojedinaca koji su kao uspešni privrednici imali viziju i sluha da ulaganjem u obrazovanje i kulturu trajno mapiraju našu budućnost.

Plaketu je u ime članova Kluba primila članica Izvršnog odbora, gospođa Dragijana Radonjić Petrović na svečanosti povodom obeležavanja 140 godina od osnivanja Zadužbine Ilije M. Kolaca, održanoj u nedelju, 18. novembra 2018. godine. U svom obraćanju gospođa Radonjić Petrović zahvalila se u ime Privrednika i napomenula da je podrška Srpskog poslovnog kluba Zadužbini međusobno prepoznavanje u misiji razvoja i ulaganja društva u znanja, dobročinstva i humanosti kao preduslova za razvoj društvene zajednice u celini. Pored Srpskog poslovnog kluba „Privrednik“ dobitnici ovogodišnje plakete su redakcija Kulturno-obrazovnog programa RTS-a Kulturni dnevnik i profesor na Učiteljskom fakultetu dr Aleksandar Jovanović dok je akademski vajar Mice Poptsis dobitnik Godišnje nagrade Galerije za najbolju samostalnu izložbu u sezoni 2017/2018