Klub Privrednika

Kopaonik biznis forum 2019

Predsednik SPK Privrednika, gospodin Zoran Drakulić učestvova je u sinoćnom panelu – Kako obezbediti investicije za održivi rast?
Drakulić je na ovu temu rekao da privatne kompanije malo investiraju, da deo uopšte ne investira već prodaje, dok deo investira u inostranstvo. „Zašto ovo tržište kapitala miruje? Ljudi kupuju stanove, to je ludilo. Verovatno zato što ne znaju neki šta će sa parama, a kamate su u bakama niske“, rekao je Drakulić  
Gospodin Drakulić je dodao da nedostaje komunikacija države i privrednika. „Zaboravite da ćete da dobijete glasove tako što ćete nas da hapsite, mora da se uspostavi komunikacija između privrede i vlade“, rekao je on. „Evropa nas ovakve neće. Moramo da rasteretimo srpsku privredu jer su poreski nameti ogromni i potrebno ih je smanjiti za 20 do 30 odsto da bismo dobro radili“.
Odgovarajući na pitanje gde je danas Srbija, gospodin Drakulić je ocenio da smatra da je rast BDP od 4,3 odsto bila slučajnost i rezultat faktora koji teško mogu da se ponove. Pozdravio je nisku inflaciju i  niske kamatne stope za privrednike koje iznose oko dva do tri odsto, ali i ocenio da je dobro to što je Srbija uspela da proda Železaru i RTB Bor.

 

Exit mobile version