Klub Privrednika

Saradnja Srpskog poslovnog kluba ,,Privrednik“ i Fakulteta primenjenih umetnosti

Skulpture mladih autora

Shvatajući značaj obrazovanja za našu zemlju i društvenu realnost u kojoj se nalazimo, Srpski poslovni klub ,,PRIVREDNIK“ ostvario je sporazum sa Fakultetom primenjenih umetnosti u Beogradu u funkciji afirmacije mladih talenata.
Tokom 2021. i 2022. godine sproveden je projekat u okviru kojeg su realizovane monumentalne skulpture od najkvalitetnijih materijala mermera, granita i bronze.
Srpski poslovni klub ,,Privrednik“ finansirao je izradu skulptura koje su trajno postavljene u eksterijeru kuće Kluba.

Selektor saziva je redovni profesor i dekan Fakulteta primenjenih umetnosti Goran Čpajak, angažovani su umetnici mlađe generacije završenih umetničkih fakulteta Kristina Ivić, Mihailo Kovačević, Marko Vučković, Milija Čpajak i Ivan Marković.
14. juna 2022. u bašti Srspkog poslovnog kluba ,,Privrednik“ je održana izložba monumentalnih skulptura kao i izložba fotografija zabeleženih u toku stvaranja istih, studenta fotografije Matije Popovića. Manifestaciju je dodatno upotpunila i prateća kolektivna izložba skulptura galerijskog formata mladih, perspektivnih autora.

Realizovan projekat ukazuje na uspešnu saradnju koja ima podsticajni karakter, ujedno je i pokazatelj važnosti zajedničkog delovanja privrede i umetnosti.

Exit mobile version