Klub Privrednika

TRADICIONALNI PRIJEM SRPSKOG POSLOVNOG KLUBA “PRIVREDNIK”

U bašti Kuće Srpskog poslovnog kluba „Privrednik“ u utorak, 20. septembra 2022. priređen je tradicionalni prijem Kluba. Članovi Kluba bili su domaćini predstavnicima Vlade, domaćih i stranih kompanija, državnih institucija, diplomatskih misija, zvanica iz sveta nauke, kulture, sporta i medija.
U ime svih članova Kluba goste je pozdravio predsednik Kluba, gospodin Zoran Drakulić, koji je izrazio zadovoljstvo da nakon trogodišnje pauze Klub može ponovo da ugosti svoje zvanice.
U svom uvodnom izlaganju predsednik Drakulić je rekao da će njegov govor bit kratak i da neće, kao što je bilo uobičajeno na prethodnim prijemima sumirati privredni ambijent naše zemlje, jer sve je već rečno u prethodne tri godine.
Naglasio je da nas posle duge korone čeka vreme recesije i inflacije kao i visokih kamata. Vreme u kojem ćemo morati da se suočimo sa neverovatnim cenama energije, posebno struje i gasa. Rekordnim cenama hrane i đubriva.
Nažalost u našoj zemlji nema promena, najvažniji resursi su u rukama nestručnih ljudi, kao što se najgore pokazala na primeru EPS-a, u vreme kada cene struje divljaju na tržištu. Rudna bogatstva su u rukama stranaca sa najnižim rudnim rentama na svetu. Vreme kada nismo okupili najumnije ljude koji bi napravili strategiju ekonomije Srbije za ova vanredna vremena.
Predsednik Drakulić je članovima Kluba čestitao 20 godina rada SPK „PRIVREDNIK“ i poželo im da kao i do sada uspešno posluju, zapošljavaju najbolje u Srbiji da čuvaju svoje zaposlene i da ih dobro plaćaju. Predsednik Drakulić je istakao da je to naš najveći doprinos Srbiji koji su sledili za 20 godina postojanja Kluba.
Ove godine Privrednik je ostvario saradnju sa Fakultetom primenjenih umetnosti i omogućio mladim umetnicima da stvore skulpture koje se nalaze u eksterijeru Kuće Kluba.

Exit mobile version