Andrej Jovanović

DEKA INŽENJERING DOO
Partner
(Član nadzornog odbora kluba)
11000 Beograd, Andre Nikolića 1
Tel: +381 11 3817 001
Fax: +381 11 3817 070

saska@dekainzenjering.rs

Godina rođenja:1967

Nakon uspešne karijere hokej igrača u HK „Partizan“ iz Beograda i u dresu reprezentacije Jugoslavije, poslovnu karijeru započinje 1995. godine osnivanjem preduzeća „Marbo Product“. Profesionalnim i stručnim rukovođenjem kompanijom ona postaje apsolutni lider u snack industriji u zemlji i čitavom regionu Jugoistočne Evrope. Lidersku poziciju u proizvodnji poznatih snack brendova „Chipsy“, „Clipsy“, „Pardon“, „Max“ „Minut“, „Gud“ prepoznaje multinacionalna kompanija „PepsiCo“, Svetski lider u snack industriji koja 2008. godine akvizicijom preuzima „Marbo Product“.
2006. osniva preduzeće Anbo d.o.o. u čijem se portfoliu nalazi: Poljoprivredno Dobro „Maglić“ iz Bačkog Maglića, Fabrika alata i otpresaka „Ikarus“
iz Beograda i preduzeća za proizvodnju, montažu i servisiranje liftova „David Pajić Daka“ Beograd.
2012. godine učestvuje u osnivanju „Medigroup“ prve privatne zdravstvene platforme u zemlji kojom se konsoliduje privatni zdravstveni sektor u Beogradu.
2014. godine počinje sa radom na arhitektonsko strukturalnom kompleksu „A Blok“, najvećem stambeno-poslovnom projektu u Beogradu.
Trenutno je u razvoju još nekoliko velikih „real estate“ projekata na raznim lokacijama u Beogradu.
2015. godine, kao veoma značajan partner, u saradnji sa investicionim fondom „Mid Europa Partners“,  učestvuje u akviziciji holding sistema „Danube Foods Group“  nakon čega postaje CEO nove holding kompanije „Moji brendovi“ u čijem sastavu se nalaze kompanije: „Imlek“, „Mlekara Subotica“, „Bambi“, „Knjaz Miloš“ kao i mlekare u vlasništvu „Imleka“ u Makedoniji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori.
2016. godine nakon potpisivanja ugovora o akviziciji, postaje jedan od vlasnika kragujevačke KBM banke koja je do tada bila u vlasništvu nadzornog saveta Mariborske banke.
Oženjen je, ima sina, dve ćerke i dva unuka.