Dr Jasmina Knežević

BEL MEDIC
Osnivač i direktor
11000 Beograd, Koste Jovanovića 87
Tel: 011 309 1000
Fax: 011 391 0933
jasmina.knezevic@belmedic.com
www.belmedic.rs
Godina rođenja: 1956.

Karijeru uspešnog pedijatra i rukovodioca u Dečijoj bolnici za plućne bolesti je 1995. godine zamenila nesigurnim i neizvesnim preduzetničkim poslom. U Beogradu osniva ordinaciju Bel Medic, verujući da će napraviti efikasniji i humaniji zdravstveni sistem prilagođen potrebama i željama pacijenata.
Od male ordinacije sa troje zaposlenih izgradila je regionalno prepoznatljiv brend i vrhunski zdravstveni sistem koji čine bolnica i dom zdravlja, a koji danas funkcioniše na pet lokacija u Beogradu. U ovom trenutku zapošljava 400 ljudi i angažuje više od 400 konsultanata, eminentnih lekara naše zemlje. Do sada je medicinskom timu Bel Medic-a poverenje ukazalo više od 300.000 pacijenata iz Srbije, regiona, ali i iz udaljenih delova sveta.

Kao pionir privatnog zdravstva, koje u Srbiji nije postojalo 50 godina, dr Knežević je bila njegov inovator i graditelj, posvećeno radeći na podizanju kvaliteta zdravstvene usluge i istovremeno boreći se za očuvanje ugleda lekarske profesije. Kao član i lider mnogih poslovnih i strukovnih udruženja, borac je za uvođenje evropskih vrednosti, promenu pravne regulative, veću afirmaciju žena u biznisu i pravljenje boljeg poslovnog ambijenta uopšte.

Dr Jasmina Knežević je 2008. godine izabrana za jednu od 100 najboljih menadžera Srbije, 2009. godine izabrana je za drugu najuspešniju poslovnu ženu Srbije u izboru 50 uspešnih poslovnih žena, Ambasadorka ženskog preduzetništva, mreže u Srbiji, postaje 2010, Mentorka ženskog preduzetništva u Srbiji 2011. godine. Američka privredna komora je početkom 2014. proglašava za „Ženu lidera u promenama“, nagradu „Planeta Biznis“ za najuspešniju preduzetnicu u Srbiji u izboru magazina „Ekonometar“ i „Biznis“ dobija 2014, a krajem te godine u Švedskoj dobija prestižnu međunarodnu nagradu „IWEC 2014“, koja se dodeljuje najuspešnijim poslovnim ženama sveta. Nagradu Srpske asocijacije menadžera u kategoriji „Menadžer godine“ dobija takođe 2014, a priznanje „Stvaratelji za stoljeća“ za doprinos razvoju preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi dobija 2016. Nagrada „Žena zmaj nad zmajevima“, koju Udruženje poslovnih žena Srbije dodeljuje najuspešnijim preduzetnicama pripala joj je 2018. godine. Mokrogorska škola menadžmenta je sa partnerima: Fakultetom organizaionih nauka, Srpskim poslovnim klubom Privrednik, Privrednom komorom Srbije, Ekonomskim institutom, Srpskom asocijacijom menadžera i Udruženjem korporativnih direktora Srbije, dr Jasmini Knežević dodelilo nagradu „Laureat vrline 2018“.