Dragijana Radonjić-Petrović

Član izvršnog odbora kluba

Dragijana Radonjić Petrović je započela profesionalnu karijeru 1995. kao broker u Beogradskom eskontnom centru iz koga 1997. prelazi na poziciju brokera
u brokersko – dilersko društvo “M&V Investments”. Posle kraćeg vremena zauzima funkciju generalnog direktora i svojim zalaganjem ovu brokersku kuću dovodi do vodeće pozicije na domaćem finansijskom tržištu.
Od aprila 2010 do avgusta 2012. bila je držvni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja zadužena za oblast regionalnog razvoja i preduzetništva. Takođe bila zadužena za koordinaciju EU IPA projekata i bilateralne međunarodne pomoći u okviru nadležnosti ministarstva, ukupne vrednosti blizu 150 miliona evra.
Avgusta 2012. imenovana je na poziciju Posebnog savetnika Ministra u Ministarstvu finansija i privrede, nadležna za preduzetništvo i konkurentnost. Inicirala pripremu programa i zakona za jačanje ovih oblasti. Uspešno rukovodila procesom poslednje tri emisije evroobveznica.
Takođe imenovana za Nacionalnog službenika za odobravanje i u toj funkciji značajno unapredila proces uspostavljanja sistema za decentralizovano upravljanje predpristupnim fondovima EU.
Zamenik je Nacionalnog koordinatora u Srbiji za sprovođenje Dunavske strategije
Udata je, majka dvoje dece.