Emil Tedeschi

ATLANTIC GRUPA
Predsednik uprave
10000 Zagreb, Hrvatska, Miramarska 23
Tel: +385 1 2413 991
Fax: +385 1 2413 999
emil.tedeschi@atlanticgrupa.com
http://www.atlanticgrupa.com

Emil Tedeschi je predsjednik Uprave Atlantic Grupe, vodećeg prehrambenog proizvođača i distributera u jugoistočnoj Europi. Osnivač je i većinski vlasnik kompanije koja se od 1991. godine razvila iz lokalnog distributera u jedan od najvećih i najdinamičnijih poslovnih sustava u regiji. Prije osnutka Atlantic Grupe radio je kao direktor kompanije Metro Paper Milan, talijanske podružnice Metro Holding Ltd. London, tada jedne od najvećih europskih tvrtki za trgovinu celulozom i papirom.

Tijekom karijere Emil Tedeschi je za njegova ostvarenja, rezultate, ali i širi doprinos razvoju gospodarstva primio brojna priznanja struke i medija.
U 2002. proglašen je menadžerom godine prema izboru Hrvatske udruge menadžera CROMA, a 2005. i prema izboru poslovnog časopisa Privredni vjesnik. Također je 2006. i 2008. godine, prema izboru stručnog žirija Kapital Networka – prve poslovne televizije u regiji, nagrađen kao gospodarstvenik godine.

U 2010. Emil Tedeschi je primio nagradu “Večernjakov pečat” kao gospodarstvenik godine u regiji jugoistočne Europe, te državno odlikovanje Predsjednika
Republike za posebne zasluge u gospodarstvu. U 2012. Organizacija Mass Media International dodijelila mu je regionalnu nagradu
“Business Personality 2012”.
Sudjelovanjem u radu ključnih tijela u procesu pridruživanja EU, Emil Tedeschi je bio aktivno uključen u proces približavanja Hrvatske Europskoj uniji i standardima koje članstvo podrazumijeva. Bio je član je Gospodarsko-socijalnog vijeća, a od 2005.-2007. bio je predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca,
čiji je aktivan član od njenog osnivanja te je djelovao kao član organizacije Forum Young of the Global Leaders pri World Economic Forum-u.

Također je član Trilateralne komisije, INSEAD Alumni udruženja, Programskog vijeća Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta, Poslovnog savjeta Ekonomskog fakulteta u Ljubljani, Savjeta Sveučilišta u Rijeci te Vijeća povjerenika Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose (MGIMO). Počasni je konzul Irske u Republici Hrvatskoj. Od 2010. do 2015. godine bio je član Savjeta za gospodarstvo Predsjednika Republike.

Kao uspješan poduzetnik, Emil Tedeschi je čest gost predavač na istaknutim međunarodnim konferencijama te nizu uglednih poslovnih škola, kao što su Fuqua School of Business na Sveučilištu Duke, New York University, IEDC – Bled School of Management, University of Michigan, Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta te Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Splitu. Aktivno sudjeluje u temama i projektima koji doprinose razvoju ne samo gospodarskog, nego i društvenog i kulturnog razvoja u regiji.

Za dugogodišnju podršku razvoju Sarajevo film festivala 2011. je nagrađen počasnim »Srcem Sarajeva«.