Ivan Rakić

ERNST &YOUNG D.O.O. BEOGRAD
Rukovodeći partner kompanije ERNST & YOUNG
11070 Beograd, Španskih boraca 3
Tel: +38 11 1 20950804

jelena.mirkovic@rs.ey.com

Godina rođenja:1978

Ivan Rakić je rukovodeći partner revizorsko-konsultantske kompanije EY (Ernst & Young) za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.
Celu svoju profesionalnu karijeru proveo je u kompaniji EY gde je napredovao od pozicije pripravnika sve do rukovodećeg partnera.
Tokom petnaestogodišnjeg iskustva kao poreski savetnik kako stranim tako i domaćim klijentima, primarno se specijalizovao za pitanja poreza na dodatu vrednost (PDV), poreza na dobit preduzeća i međunarodnog poreskog planiranja.
U svojoj bogatoj profesionalnoj biografiji savetovao je klijente koji primarno potiču iz oblasti industrije nafte i gasa, distribucije, telekomunikacije, proizvodnje hrane i pića i mnogih drugih delatnosti.
Rođen je u Kraljevu, 29. septembra 1978. godine, gde je završio osnovnu školu i prirodno-matematičku gimanziju. Diplomirao je na pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a celokupno profesionalno iskustvo je stekao kako razvijajući poresko odeljenje kompanije EY koje je lider trišta poreza Srbije,
tako i kao lider projekta „EY Preduzetnik godine“ koji sada ima pet godina dugu tradiciju uspešnog sprovođenja u Republici Srbiji.
Ivan Rakić je 2007. godine postao najmlađi rukovodilac odeljenja kompanije EY u Evropi, dok je 2016. godine postao i najmlađi rukovodeći partner u regionu Centralne i Jugoistočne Evrope.
U vreme mandata Ivana Rakića kao rukovodećeg partnera, kompanija EY proglašena je „Poslodavcem godine 2016“ u Republici Srbiji u kategoriji malih
i srednjih preduzeća od strane Srpske asocijacije menadžera.
Pored angažmana u kompaniji EY, Ivan Rakić je član Upravnog odbora Saveta stranih investitora (FIC), takođe jedan je od članova Međunarodne fiskalne asocijacije (IFA) kao i njenog srpskog ogranka. Kao rukovodeći partner poreskog odeljenja kompanije EY u Republici Srbiji, Ivan Rakić čest je govornik panela
i konferencija na temu sive ekonomije i značaja poslovanja malih i srednjih preduzeća u Republici Srbiji.
Kao ključ svoje vizije za dalji razvoj kompanije EY u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, koja trenutno broji preko 250 profesionalaca, Ivan Rakić navodi pružanje usluge izuzetnog kvaliteta koje će omogućiti klijentima kompanije da efikasnije razvijaju svoje poslovanje.

Ivan Rakić je oženjen i ima dvoje dece.