Miodrag Kostić

MK GROUP
Predsednik
(Član izvršnog odbora kluba)
11070 Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 115e
Tel: +381 11 3539 539
Fax: +381 11 3539 599
aleksandra.stojanovic@mkgroup.rs
www.mkgroup.co.rs

Godina rođenja:1959

Od 1983. gradi poslovni sistem MK Group, koji danas čini više od 35 preduzeća sa 5.000 radnika u Srbiji i Ukrajini.

MK Group je jedna od najvećih i najsnažnijih kompanija u domaćem agraru i, trenutno, najveća vertikalno integrisana poljoprivredna kompanija u Evropi.

MK Group je aktivna  u poljoprivredi,   proizvodnji šećera, mesa i mesnih prerađevina , a deluje i u oblasti finansijskih i IT usluga, trgovini nekretninama i iznajmljivanju magacinskog prostora.

Veliki deo poslovanja sistema MK Group u Srbiji odnosi se na upravljanje zimskim ski centrom na Kopaoniku. U okviru MK Mountain Resort-a nalaze se hoteli Grand i Angella i aparmansko naselje Konaci „Sunčani Vrhovi”, 88 Rooms Hotel u Beogradu i Hotel Kempinski u Portorožu.

MK Group od prošle godine počinje da investira u razvoj obnovljivih izvora energije – „zelenu“ električnu energiju proizvodi MK Fintel Wind.

Pored višegodišnjeg angažovanja u upravnim organima Kluba „Privrednik”, predsednik je i Upravnog odbora AIK banke, predsednik Skupštine Društva za pozidanje Hrama Svetog Save. Član je i brojnih domaćih i međunarodnih poslovnih udruženja.

Pored brojnih ostalih, Miodrag Kostić je dobitnik i priznanja ’’Poslovni čovek godine”, „Najuspešniji čovek Vojvodine”, „Najuspešniji privrednik”, ”Najbolji menadžer Jugoistočne Evrope 2011”. Nagrađen „Zlatnim dinarom cara Dušana – za MK Group kao kompaniju decenije”, nagradom za „Najbolje privatno preduzeće”, „Beogradskim pobednikom”, priznanjem „Biznis partner godine”, „Planetom biznis” za 2012. za najuspešnije upravljanje komanijom, priznanjem za MK Group – društveno najodgovorniju kompaniju „Moj Izbor” 2013. i priznanjem kompaniji MK Group „Corporate Superbradns Srbije” za 2012- 2013.godinu.

SOS dečjem selu u Kraljevu 2012. MK Group gradi i poklanja kuću za mlade bez roditeljskog staranja a, 2013. osniva se lična „Zadužbinu porodice Kostić” i vojvođanskom Institutu za zaštitu zdravlja dece i omladine poklanja porodičnu kuću za rehabilitaciju najtežih bolesnika.

Krajem 2015.godine, međunarodna organizacije SOS Dečije selo dodelila je „Bedž časti“ Miodragu Kostiću, u znak zahvalnosti za dugogodišnju podršku i doprinos.

Otac troje dece.