Nebojša Ćirić

EAST POINT HOLDINGS
Predsednik
Blv. Mihaila Pupina 115d
Tel: +381 11 73 48 482

j.mladenovski@eastpointholding.com

Gospodin Ćirić je diplomirao je na “London School of Economics and Political Science” na katedri za Menadžment i ekonomiju. Poseduje Corporate Finance (CF) diplomu sa Londonskog Instituta Ovlašćenih Računovodja (“London Institute of Chartered Accountants”).

 

Gospodin Ćirić je od 2014. godine bio suvlasnik East Point Holdinga, regionalne grupe proizvodnih kompanija u Srbiji (Valjaonica bakra Sevojno, Žitomlin Beograd, Beogradska pekarska industrija i Klas Beograd) i trgovačkih kompanija u Evropi i SAD, koja je zapošljavala oko 2.000 ljudi, ostvarivala godišnji promet od oko 200 miliona EUR i u to vreme spadala u red najvećih izvoznika. Nakon uspešnog restrukturiranja i konsolidacije biznisa, 2021. godine prodao je vlasništvo u domaćim firmama i nastavio sa samostalnim biznisom kao vlasnik kompanije East Point Metals.

 

U periodu od 2007. do 2012. godine gospodin Ćirić je radio u Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije, gde je obavljao funkciju Ministra i pre toga funkciju Državnog sekretara. Njegovi glavni zadaci su bili kreiranje ekonomske politike usmerene ka stvaranju stabilnog makroekonomskog okruženja, investicione politike i program mera štednje u kriznom periodu, poboljšanje poslovnog i investicionog okruženja Srbije, smanjivanje birokratije i komplikovanih procedura, upravljanje ekonomskim aspektima integracija Srbije u EU. Gospodin Ćirić je bio zadužen za pregovore Srbije za članstvo u Svetsku trgovinsku organizaciju (STO), predstavljanje Srbije u CEFTA, kao i kopredsedavanje komitetima za ekonomske odnose sa Nemačkom, Alžirom i Azerbejdžanom.

Pre angažovanja u Vladi republike Srbije, Nebojša Ćirić je 10 godina radio u Deloitte Central Europe, gde je obavljao posao Direktora sektora za finansijski konsalting (Financial Advisory Services) za oblast Adria grupe (Srbija, Republika Srpska, Makedonija i Crna Gora). Vodio je mnoge transakcije na strani kupca ili prodavca, savetovao u procesima spajanja kompanija, upravljao projektima vezanim za korporativne finansije i restrukturiranje kompanija, kao i procene vrednosti kapitala i/ili imovine.

Učestvovao je u brojnim međunarodnim konferencijama i forumima kao govornik i objavio je preko 30 članaka u domaćim i međunarodnim publikacijama.