Toplica Spasojević

HOLDING KOMPANIJA ITM SISTEM D.O.O.
Predsednik
Vladimira Popovića 6, A307, 11070 Novi Beograd.
Tel: +381 11 3107 404
Fax: +381 11 3107 492

cabinet@itm.rs
www.itm.rs

Godina rođenja:1956

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Tokom karijere, koja je otpočela 1981. godine u Yugoslavia Commerce-u, bio je na različitim rukovodećim funkcijama, od direktora sektora do generalnog direktora, predsednika Upravnog odbora i direktora firme u Velikoj Britaniji i Rusiji. Početkom devedesetih, suosniva firmu ITM, koja vrlo brzo postaje lider jugoistočne Evrope u distribuciji, logistici i proizvodnji. Saradjivali su sa svetski poznatim firmama i brendovima, kao što su: Sony, Nike, Gillette, L’Oreal, GlaxoSmithKline, Unilever, SCA, Tommy Hilfiger, Siemens, Bosh i dr. ITM je, takođe, bio značajan lider u uglju, čeliku, petrohemijskim proizvodima, repromaterijalima i opremi za pivarsku i prehrambenu industriju. Etičko i socijalno odgovorno poslovanje, jedan su od postulata koje je gospodin Spasojević ugradio u temelje ITM/MTI sistema, ali i u mnoge strukovne organizacije kojima je bio osnivač i rukovodilac.
Obavljao je različite društvene funkcije kao: Predsednik UKDS-a, potpredsednik NALED-a, potpredsednik Privredne komore Beograda, član Nacionalnog saveta za ekonomski razvoj Srbije, član Saveta za konkurentnost i mnoge druge.
Danas je predsednik UO Superbrands Srbija, član predsedništva Saveza ekonomista Srbije, potpredsednik Savetodavnog odbora Naled, član Poslovnog kluba „Privrednik“, član UO Generali osiguranja, član udruženja UKDS, kao i drugih organizacija.

Bio je predsednik F.K. „Crvena zvezda“, Upravnog odbora Teniskog saveza Srbije, član UO Sportskog društva i Košarkaškog kluba „Crvena zvezda“, a sada je član UO Golf kluba Beograd.
Sve aktivnosti gospodina Spasojevića, na privrednom, društvenom i sportskom planu, jesu usmerene da se stvori bolja ekonomska i društvena klima, koja bi omogućila dalji razvoj društva.
Za svoja zalaganja bio je nagrađen međunarodnim nagradama za menadžment od strane kompanija Sony i Nike. Dobitnik je priznanja Kluba privrednih novinara Srbije „Poslovni čovek 2006. godine, Priznanja Privrednik decenije 2011. godine, kao i biznismena godine (nagrada Planeta Biznisa) za 2011. godinu.