Velimir Jovanović

MEDIOLANUM INVEST

Predsednik i vlasnik brokersko-dilerskog društva Mediolanum Invest A.D. Beograd
Predsednik Nadzornog odbora i vlasnik, Mlekare Šabac A.D. Šabac

Augusta Cesarca 52
Tel: +3811 3670137

helena.ranisavljevic@mediolanuminvest.rs

Velimir Jovanović  rođen je u Beogradu 1973. godine. Odrastanje između Italije i ex-Jugoslavije mu je dalo širu perspektivu i bolje sagledavanje života, oblikovanog kasnije na Pravnom fakultetu Beogradskog Univerziteta.

 

Finansijske institucije i biznis u vezi sa finansijskim poslovanjima kompanija, nešto je čime se gospodin Jovanović predominantno bavi poslednjih 25 godina, koliko i postoji kompanija Mediolanum Invest, čiji je moto: Zadovoljstvo ulaganja. Dokazalo se, kroz vreme, da je upravo ova kompanija, na adekvatan i poslovno odmeren način ostvarivala uspešnu saradnju sa kreditorima, lokalnim bankama kao i međunarodnim kreditorima, u pronalaženju najboljih rešenja za sve klijente Mediolanum Investa, kao i za investicije koje je kompanija preduzimala. Uspešnost u realizaciji poslova i efikasnost u vođenju koje je pokazao gospodin Jovanović, dovelo je Mediolanum Invest u poziciju da uspešno sarađuje sa IFC (Međunarodna Finansijska Korporacija – Svetske Banke), na nekim od  najkomplikovanijih investicionih slučajeva, upravo u Srbiji.

 

Posle dve decenije bavljenja finansijama, verujući da je svaki biznis vezan za razvoj i nove prilike, gospodin Jovanović je doneo odluku da se približi proizvodnom sektoru kada je postao vlasnik Mlekare Šabac.

 

Kako je Srbija oduvek bila jedan od najvećih proizvođača poljoprivrednih proizvoda, još u vreme nekadašnje Jugoslavije, verujem da mlekarstvo ima veliku perspektivu ne samo u Srbiji već i u svetu, i zato sam odlučio da uđem u ovaj realan sektor i kupim iz stečaja Mlekaru Šabac, pre skoro pet godina“ – izjavio je nedavno Velimir Jovanović.

 

Mlekara Šabac, koja postoji 90 godina, danas je treća po veličini mlekara u Srbiji, najveći izvoznik u Rusku Federaciju, a njeni proizvodi mogu se naći u zemljama Evrope, našem regionu, dok su neki od njih stigli i do Amerike. Koncept ove mlekare garantuje otkup visokokvalitetnog mleka, poštovanje najviših standarda u proizvodnji, primenu sistema World Class Manufacturing, kao i  bogatstvo ukusa u svakom proizvodu.

 

Gospodin Jovanović veruje da razvoj svakog čoveka nikada ne  prestaje, da je svaki problem ujedno i prilika i da je najveća mudrost učiti iz iskustva drugih, a ne na svojim greškama. U slobodno vreme bavi se čitanjem, slušanjem klasične muzike, izučavanjem istorije umetnosti, posebno vajarstva. Uživa dok provodi vreme u skijanju, vožnji četvorotočkaša, kao i kada boravi u prirodi.

 

Govori italijanski, francuski i engleski jezik, a uči i ruski.

Ponosni je otac Kristine, Mile i Lare.