Živorad Vasić

‘’Kadena Properties’’
Suosnivač i direktor kompanija Kadena Properties, Kadena International Realty i kompanije Propellyst
Milutina Milankovića 11v, 11070 Beograd
Tel: +381 66 859 8888

marijana.kecman@kadena.rs

kadenaproperties.com

kadenasothebysrealty.com

propellyst.com

Živorad je diplomirao na Bostonskom Univerzitetu u dve oblasti, administraciji u hotelijerstvu i finansijama, na oba odseka sa statusom Magna Cum Laude. Titulu magistra dobio je odbranivši tezu u oblasti ekonomskih i finansijskih indikatora u hotelijerstvu. Gostujući je predavač na Ekonomskom fakultetu u Beogradu i na Univerzitetu Singidunum, na kojem je doktorirao sa temom “Nagrađivanje zaposlenih u hotelijerstvu”.

17 godina duga američka karijera ga je vodila iz Bostona u osam američkih gradova i 11 hotela, u kojima je bio na rukovodećim pozicijama. Posle 17 godina boravka u SAD, Živorad Vasić se, vrativši u Srbiju, 2008. godine pridružio Delta Holdingu. Za samo tri meseca od povratka, u svojoj 31. godini, postaje najmlađi generalni direktor u istoriji hotela Continental, čuvenog hotela sa najbogatijom tradicijom u regionu, koji je otvoren još od 1979. godine. Od 2016. je bio na poziciji potpredsednika a 2019. postaje viši potpredsednik kompanije Delta Holding. Rukovodio je kompleksnim IHG hotelskim portfoliom kompanije Delta Holding i istovremeno bio zadužen za donošenje odluka za regionalni razvoj IHG
hotela. Živorad Vasić je dva puta biran za menadžera godine u korporaciji Hyatt, 2002. i 2005. godine. Dobitnik je nagrade Menadžer godine Srpske asocijacije menadžera za 2014. godinu.

Član je Srpskog udruženja menadžera, Srpskog poslovnog kluba „Privrednik“, član Upravnog odbora AmCham -a i član Odbora direktora za dostignuća mladih u Srbiji. Dobitnik je brojnih prestižnih nagrada u oblasti hotelijerstva.

Danas je suosnivač i direktor kompanije ‘’Kadena Properties’’, u Srbiji jedinstvene platforme za upravljanje investicijama u real estate-u i izvodjenje zahtevnih građevinskih projekata; suosnivač i direktor „Kadena Sotheby’s International Realty“ i kompanije „Propellyst“.