Živorad Vasić

‘’Kadena Properties’’
Suosnivač i direktor kompanije


kadenaproperties.com

Živorad je diplomirao na Bostonskom Univerzitetu u dve oblasti, administraciji u hotelijerstvu i finansijama, na oba odseka sa statusom Magna Cum Laude. Titulu magistra dobio je odbranivši tezu u oblasti ekonomskih i finansijskih indikatora u hotelijerstvu. Gostujući je predavač na Ekonomskom fakultetu u Beogradu i na Univerzitetu Singidunum, a i sam priprema doktorsku disertaciju sa temom “Nagrađivanje zaposlenih u hotelijerstvu”.

17 godina duga američka karijera ga je vodila iz Bostona u osam američkih gradova i 11 hotela, u kojima je bio na rukovodećim pozicijama. Posle 17 godina boravka u SAD, Živorad Vasić se, vrativši u Srbiju, 2008. godine pridružio Delta Holdingu. Za samo tri meseca od povratka, u svojoj 31. godini, postaje najmlađi generalni direktor u istoriji hotela Continental, čuvenog hotela sa najbogatijom tradicijom u regionu, koji je otvoren još od 1979. godine. Od 2016. je bio na poziciji potpredsednika a 2019. postaje viši potpredsednik kompanije Delta Holding. Rukovodio je kompleksnim IHG hotelskim portfoliom kompanije Delta Holding i istovremeno bio zadužen za donošenje odluka za regionalni razvoj IHG hotela. Živorad Vasić je dva puta biran za menadžera godine u korporaciji Hyatt, 2002. i 2005. godine. Dobitnik je nagrade Menadžer godine Srpske asocijacije menadžera za 2014. godinu.

Član je Srpskog udruženja menadžera, Srpskog poslovnog kluba „Privrednik“, član Upravnog odbora AmCham -a i član Odbora direktora za dostignuća mladih u Srbiji. Dobitnik je brojnih prestižnih nagrada u oblasti hotelijerstva.

Danas je suosnivač i direktor kompanije ‘’Kadena Properties’’, u Srbiji jedinstvene platforme za upravljanje investicijama u real estate-u i izvodjenje zahtevnih građevinskih projekata.

Osim maternjeg srpskog jezika, Vasić tečno govori engleski i francuski jezik. Pasionirani je ljubitelj muzike; završio je srednju muzičku školu u Beogradu i svira klavir. Njegov hobi je američki fudbal.
Oženjen je suprugom Tamarom, a sin Petar ima 11 godina.