SASTANAK SA MINISTROM POLJOPRIVREDE

26. februar 2015. godine
Bogosavljević-Bošković sa članovima Srpskog poslovnog Kluba „Privrednik“

Ministar poljoprivrede prof. dr Snežana Bogosavljević-Bošković, državni sekretar Danilo Golubović i predstavnici Uprave za zemljište i Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, sastali su se juče, 25. februara 2015. godine sa članovima Srpskog poslovnog Kluba „Privrednik“ na čelu sa predsednikom Kluba, gospodinom Miodragom Kostićem, kako bi razgovarali o prioritetnim problemima u oblasti poljoprivrede i poljoprivredne proizvodnje.

Ministar Bogosavljević-Bošković izrazila je spremnost da čuje konkretne predloge iz privrede, kako bi se unapredilo postojeće stanje.

Na sastanku se razgovaralo o brojnim problemima koji muče poljoprivredne proizvođače, među kojima su pitanje poljoprivrednog zemljišta, problem izvoza i dužine transporta zamrznutog mesa, ulozi robnih rezervi, ali i o državnim subvencijama.

Ministar Bogosavljević-Bošković istakla je da će se nastaviti sa merama olakšanja privrednog ambijenta i da su ovakvi razgovori potrebni radi boljeg razumevanja između predstavnika privrede i Ministarstva, kao i jasnijeg sagledavanja problema i izazova sa kojim se obe strane suočavaju, posebno imajući u vidu intezivne pregovore sa EU i otvaranje pregovaračkih poglavlja.



Оставите одговор