TRADICIONALNI LETNJI PRIJEM U SRPSKOM POSLOVNOM KLUBU „PRIVREDNIK“

Negujući tradiciju okupljanja privredne elite s kraja 19. i početka 20. veka, u bašti Kuće Srpskog poslovnog kluba „Privrednik“ u Beogradu, priređen je tradicionalni letnji prijem.

Letnji prijem je i ove godine okupio veliki broj eminentnih zvanica, predstavnika domaćih i stranih kompanija, državnih institucija, diplomatskih misija, zvanica iz sveta društvenog, kulturnog i privrednog života Srbije.

U ime svih članova, goste je pozdravio predsednik Kluba, gospodin Miodrag Kostić, koji je napomenuo da je dijalog sa Vladom uznapredovao i da se ugao posmatranja na privrednike i najvece poslodavce u zemlji promenio, ali i da veruje da samo kroz zajednički dijalog možemo svi zajedno da brže radimo, ostvarujemo bolje rezultate i stvaramo bolju Srbiju.

Gospodin Kostić je istakao da članovi Kluba „PRIVREDNIK“ već 13 godina svakodnevno rade na uspostavljanju boljih uslova privređivanja  i reformisanju društvenog ambijenta u celini. Kao i do sada, kroz brojne društveno odgovorne aktivnosti Klub ce nastaviti da pomaže lokalnu zajednicu, stvara bolje i bogatije društvo, bude konstruktivan i pouzdan partner Vladi i drugim učesnicima u dijalogu.

„U 2015, očekujemo da se nastavi umeren rast performansi srpske privrede. Za brži napredak, oslobađanje privatnog kapitala, nove investicije, oživljavanje proizvodnog sektora, potrebna nam je podrška Vlade i svih njenih institucija. Iako je učinjen izvestan pomak, dodatno je neophodno usmeriti kapitalne investicije u infrastrukturu, sprovesti regulatorne reforme i izmenu sistemskih zakona ali i smanjiti birokratske namete privrednicima. Podržavamo nov započeti ciklus privatizacije na zdravim osnovama i uvereni smo da će se time obnovti i izgraditi stabilne, izvozno orjentisane kompanije, koje posluju i na regionalnim tržištima. Privatnih investicija i dobrih projekata ima ali je potreban privredni ambijent, jednak za sve investitore. Među članovima Srpskog poslovnog Kluba ‘Privrednik’, uvek možete naći dobrog sagovornika, domaćina i partnera“ , dodao je Kostic.

Srpski poslovni klub „Privrednik“ osnovan je 2002. godine kao dobrovoljno, nezavisno i neprofitno udruženje uspešnih privrednika i drugih vodećih javnih ličnosti, u cilju unapredjenja preduzetništva i menadžmenta u Srbiji.

Dokumenti

  • Govor Predsednika Miodraga Kostic


Оставите одговор